| Dogodki, Erasmus+ mobilnosti

Dijaški dom Nova Gorica sodeluje v eTwinning projektu EPAS Adventni/Velikonočni koledar, ki ga vodita hrvaška partnerja – Ekonomska, administrativna in trgovska šola iz Zadra in Srednja šola Ivana Metrovića iz Drniša. Poleg partnerjev s Hrvaške v projektu sodelujemo še partnerji iz Slovenije, Italije, Španije in Litve.

V mesecu novembru smo pripravljali Adventni koledar, ki je sestavljen iz 24 kartic, ki se odpirajo vsak dan, od 1. do 24. decembra. Vsaka šola se predstavlja s svojimi videi na temo kulture, običajev, šole.

Vabljeni, da dnevno spremljate prispevke, ki so jih dijaki pripravili skupaj z mentorji. Naš prispevek si lahko ogledate tu.

Celoten adventni koledar pa je dosegljiv tukaj.

 

V januarju so dijaki pripravili predloge za nov logo projekta. Naše dijakinje Anika, Ilinka, Katarina, Manca, Tiana in Zoja so pripravile 4 predloge logotipov. O novem logotipu se je najprej glasovalo znotraj šestih mednarodnih ekip in določilo zmagovalca ekipe, potem pa še enkrat med zmagovalnimi predlogi znotraj ekip.  Vse predloge sodelujočih dijakov in dijakov lahko vidite na tej povezavi.

 

V pomladnem času pa smo partnerji pripravljali e-knjigo na temo Pomlad, Velika noč v našem mestu in šoli. Naš prispevek je na temo velikonočne tradicije v Sloveniji, kako pa praznujejo ta čas v partnerskih mestih in šolah, si lahko ogledate tu.

Zadnje objave