| Dijaki

Sprejem dijakov in dijakinj bo potekal po naslednjem razporedu:

  • novinci/ke: ob 17.00
  • dijaki/nje višjih letnikov, ponavljalci/ke: od 19.00 dalje

Glede na trenutne izredne razmere vas želimo obvestiti o naslednjem:

  • Pomembno je, da pridejo v dom samo zdravi dijaki in dijakinje (in seveda tudi spremljevalci): da torej niso v minulih 14 dneh kazali znakov morebitne okužbe s koronavirusom (povišana telesna temperatura, glavobol, kašelj, nahod, splošna oslabelost, težave z dihanjem) in da v tem času niso bili v stiku s človekom, pri katerem je bila ugotovljena okužba. Prav tako ne more priti v dom oseba, ki ji je bila zaradi prihoda iz države na rdečem seznamu odrejena karantena, saj v domu te ne moremo izvajati.
  • Zaradi specifične situacije je letos nujno poskrbeti, da ne bo prihajalo do prevelikega števila ljudi hkrati na enem mestu. Zato bomo dijake nameščali na naslednji način: vsak vzgojitelj bo sprejel svoje dijake novince in imel začetno srečanje z dijaki in starši v svojem prostoru in sicer:

Ksenija Uršič – fantje (učilnica II/B)

Silvana Peljhan – fantje (učilnica II/B)

Jadranka Doljak – fantje (velika dvorana)

Klemen Levpušček – dekleta različnih smeri in fantje um.gimn. (jedilnica B)

Neda Gorjan – dekleta (jedilnica C)

Katarina Filej – dekleta (jedilnica B)

 

Dekleta vseh smeri in fantje um.gimn. vstopate na vhod C, ostali fantje na vhod B. Tam vas bodo usmerili naprej. Na obeh vhodih bodo tudi seznami vzgojnih skupin. Dijake višjih letnikov (razen če imate sestre, brate v 1. letniku) letos še prav posebej prosimo, da ne prihajate pred 19.00, saj boste sicer morali počakati pred domom.

  • Prosimo tudi, da naj, če je le možno, letos pride z otrokom, ki se namešča v dom, samo eden od staršev. Razumemo, da gre za pomemben dan in da bi še kdo izmed družinskih članov rad videl, kje in kako bo bival njihov srednješolec, in se poslovil od njega na mestu samem. Doslej ni bilo ovir za to, letos pa so razmere res izredne in želimo tudi na ta način omejiti število oseb, ki se bodo istočasno zadrževale v domskih prostorih, in poskrbeti za ustrezno medsebojno razdaljo.
  • Ne pozabite tudi na splošno priporočilo NIJZ, da se v zaprtih prostorih nosi zaščitna maska. V domu bomo poskrbeli za možnost razkuževanja rok, masko pa morate zagotoviti sami. Brez maske vstop v dom ne bo mogoč.

 

Ob prihodu morate imeti s seboj tudi podpisano

IZJAVO MLADOLETNEGA DIJAKA 

IZJAVO POLNOLETNEGA DIJAKA

 

OBVEZNO PREBERITE TUDI DOKUMENT  HIGIENSKI UKREPI

 

Za morebitne spremembe prihoda v dijaški dom ali dodatna vprašanja pokličite na tel.št. 05-335-48-00 ali svetovalno delavko na tel.št. 05-335-48-03. Dosegljivi smo tudi na e-naslovu info@ddng.si ali katarina.filej@guest.arnes.si

 

Situacija je nova za vse in prizadevali si bomo, da jo bomo z vašo pomočjo in ob sodelovanju naših dijakov in dijakinj uspešno obvladali.

 

Veselimo se srečanja z vami in lepo vas pozdravljamo.

Strokovni delavci dijaškega doma

Zadnje objave