| Dogodki
V našem dijaškem domu smo se aktivno odzvali na povabilo Slovenske filantropije in skupaj z Domom upokojencev Nova Gorica organizirali Dan za spremembe. Dijaki prostovoljci so skupaj z mentorico mag. Nikolajo Munih obiskali uporabnike Doma upokojencev Nova Gorica in jih popeljali na potep v center mesta. Dogodek je bil namenjen predvsem tistim ostarelim, ki ne zmorejo sami poti, imajo težave v gibanju in so pri tem odvisni tudi od vozičkov ali drugih pripomočkov za hojo.
Ostareli so se dijakov zelo razveselili in tudi dijaki so na zelo prijeten način vzpostavili stik s svojimi novimi »prijatelji«. Po kratkem medsebojnem spoznavanju ter navodilih, na kaj je treba biti pozoren pri upravljanju invalidskega vozička, ki jih je mladim podala koordinatorica DU, ga. Tina Krog, smo se skupaj dobre volje in polni pričakovanj podali na pot.
Med sprehodom so si imeli mladi in ostareli veliko za povedati. Obujanje spominov na mladost, posredovanje življenjskih modrosti, ki jih prinesejo izkušnje življenja in še marsikaj drugega, so bili biseri celotnega dogodka.
Na Bevkovem trgu, ki je bil naš končen cilj potepa, je dom upokojencev sprehajalce razveselil s sladoledom. Sledilo je branje Pavčkove poezije, ki so ga izvedle dijakinje spremljevalke. Poseben biser dogodka pa je bila avtorska poezija g. Slavka iz doma upokojencev, ki je zvest udeleženec vseh srečanj, ki jih v DU izvajajo mladi prostovoljci našega dijaškega doma. G. Slavko je začel sploh prvič pesniti v državnem projektu Teden pisanja z roko,  v katerem smo na pobudo dijaškega doma sodelovali skupaj z upokojenci. V kratkem času je spesnil že več kot petdeset pesmi in eno izmed njih je posvetil tudi našim dijakom prostovoljcem.
Popoldan je na Bevkovem trgu kar prehitro minil. Ob slovesu so si bili dijaki, mentorici in uporabniki Doma upokojencev enotni, da smo skupaj preživeli prelepo popoldne, ki ga bomo še kdaj ponovili.

Bravo naši dijaki, prostovoljci 😊
Sestavili dijaki z mag. Nikolajo Munih
OPOMBA: Zaradi bolezni v kolektivu je objava dogodka časovno nekoliko zamaknjena.

 

Zadnje objave
Dostopnost