| Dogodki
Dijaki našega dijaškega doma se že celo šolsko leto ob branju redno srečujejo z uporabniki Doma upokojencev Nova Gorica. 
 
Po bralnem premoru v februarju, do katerega je prišlo zaradi viroznih obolenj v Domu upokojencev, je bil bralni marec namenjen poeziji. V srečanjih, ki so bila posvečena poeziji, smo namenili pozornost branju pesmi naših pesnikov Srečka Kosoveau, ob 100-letnici njegovega rojstva, Gregorčiča, našemu Goriškemu slavčku ter Toneta Pavčka. Poezijo so tokrat brali dijaki Kristina Volarič, Elvira Jilmenez, Nik Zajec, študentka na praksi v dijaškem domu Samra Begić in mentorica. 
 
Bralna skupina je v domu upokojencev lepo zaživela in številčnost udeležencev raste. Reden udeleženec teh skupnih dogodkov je od vsega začetka tudi g. Slavko iz doma upokojencev. Pesniti je začel ob našem skupnem sodelovanju v okviru projekta Teden pisanja z roko. Napisal je že trinajst pesmi. Na našem zadnjem srečanju je prijetno presenetil dijake in mentorico – posvetil nam je svojo pesem in jo tudi glasno prebral. Vsi smo mu zaploskali, mentorica dijakov pa je njegovo deklamacijo tudi posnela.

 

Zadnje objave