| Obvestila

Dijaški dom Nova Gorica se v šolskem letu 2020/21 pridružuje programu EPAS – Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, ki je namenjen ozaveščanju in izobraževanju dijakov in učiteljev o Evropski uniji in z njo povezanih temah ter usposabljanju dijakov za aktivno državljanstvo.

Program vključuje tako poučevanje kot tudi praktične aktivnosti, ki potekajo skozi celotno šolsko leto. Dijaki in učitelji, ki uspešno dokončajo program Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS), spoznajo delovanje EU in evropskih institucij, razumejo možnosti, ki jim jih ponuja evropsko državljanstvo in se zavedajo vloge, ki jo ima Evropski parlament v evropskem odločevalskem procesu. Na ta način program zagotavlja, da se mladi zavedajo svojih možnosti za ukrepanje in da razumejo tudi pomen udeležbe v procesu upravljanja družbe in na (evropskih) volitvah.

Dijaki in dijakinje ste vabljeni k spremljanju in všečkanju  FB STRANI in reševanju zabavnih nalog, skozi katere bomo spoznavali, kaj lahko EU stori za nas.

 

Spoznajte podrobneje evropske institucije in njihovo vlogo na naslednjih povezavah: SVET EU EVROPSKA KOMISIJA EVROPSKI PARLAMENT

Zadnje objave